Het mobiele informatiepunt van Festival 2030

Tijdens Festival 2030 rijdt een speciale sdg-fiets door de hele stad. Kom langs om een boek te ruilen, afvalprikker te lenen, klimaatspel te spelen of meer te ontdekken over wat jij kunt doen om de wereld groener, eerlijker en meer duurzaam te maken.

 Waar staat de fiets?

Dit programma is onder voorbehoud.

De sdg-fiets van Festival 2030 met op de achtergrond wat mensen

Foto: Carl Halal

De sdg-fiets rijdt over een brug met het wapen van Leiden

Een volledig circulaire fiets

De sdg-fiets van Festival 2030 is gemaakt in de houtwerkplaats van het Circulair Warenhuis. De hele bak is gemaakt van oud hout dat zo een nieuw leven krijgt. Het frame is ook hergebruikt en is ter beschikking gesteld door de Universiteit Leiden. De groene kleur van de fiets is het groen van het fietsenplan van het kringloopbedrijf. Zo komen in de fiets allerlei sdg-doeners uit de stad samen.

In de fiets zit een minibieb waar je gratis boeken kunt ruilen of meenemen. Je kunt een afvalprikker lenen om de buurt schoon te prikken. Er zit een klimaatspel in, krijtjes op stoepplantjes te tekenen, informatie over de activiteiten van Festival 2030 en andere sdg-doeners in de stad. Vaak is de fiets het beginpunt van leuke activiteiten in de omgeving. Tot ziens!

De sdg-fiets wordt over een brug geduwt.
De sdg-fiets staat in het gras voor bloemen met enkele sdg-kisten er voor

Meer activiteiten tijdens Festival 2030