Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Willie Wortel Wedstrijd Junior 2021: Stad van de Toekomst

14 september tot 15 oktober

Hoe ziet onze stad er in de toekomst uit? Dat is de vraag waar jij als vindingrijke Willie Wortel antwoord op gaat geven! Steeds meer mensen willen wonen en werken in de stad. Waar gaan zij wonen en hoe zien hun huizen eruit? Steeds vaker zijn er hittegolven en extreme regenbuien.Hoe zorgen we genoeg water in de zomer en droge voeten tijdens de natste dagen? Oplossingen voor transport, biodiversiteit, voedsel en energie. Die hebben we nodig om de klimaatdoelen van 2030 te halen!

In groepjes bedenken jullie ideeën en oplossingen, waarna alle groepen gaan bouwen en klussen om de stad van de toekomst, in het klein, vormte geven op Technolab’s grote buitenterrein: de Zandbak, die tijdens en na Festival 2030 in september volledig in het teken staan van duurzaamheid.

Wie weet wordt jouw groepje genomineerd om in de grote Willie Wortel finale jullie uitvinding te presenteren! Tijdens deze finale worden alle uitvindingen beoordeeld door een expertjury (Hoogheemraadschap Rijnland & Hortus Botanicus Leiden) en publieksjury en worden er mooie prijzen uitgereikt!

De Willie Wortel Wedstrijd junior vindt vanaf eind september plaats bij Technolab Leiden met verschillende groepen 8 uit Leiden en Voorschoten.In de tweede helft van het schooljaar vindt er elk jaar een Willie Wortel Wedstrijd plaats waar ook middelbare scholieren aan mee kunnen doen.

De grote finale met de 8 beste uitvindingen is op woensdagmiddag 3 november.

Organisator

Technolab
Telefoon:
071 519 1324
E-mail:
info@technolableiden.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Technolab
Bètaplein 28
Leiden, Zuid Holland 2321 KS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
071 519 13 24
Bekijk de site van Locatie