Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Wijkgesprek: Profburgwijk van het gas af

23 september - 20:00 tot 22:00

Misschien sta je er niet iedere dag bij stil, maar het komt er wel aan: Heel Nederland gaat van het gas af. De gemeente is gestart met plannen maken voor Leiden. De ProfBurgwijk is vrijwel zeker na 2030 aan de beurt. Dat klinkt ver weg, maar er moet nu begonnen worden, er moet nog veel gerekend, bedacht en onderzocht worden.

De gemeente wil de voorbereidingen samen met bewoners doen. Bij deze ‘energietransitie’ verandert er immers iets voor iedereen achter de voordeur. Dit is dan ook het uitgelezen moment om als bewoner mee te denken en/of om beter geïnformeerd te worden. Want hoe hou je het in de winter comfortabel en warm? Ga je al op inductie koken? Hoe kun je je huis het beste voorbereiden? Zo zijn er nog heel veel vragen.

Op 11 mei is een Talkshow voor de ProfBurgwijk georganiseerd waarin buurtbewoners en gemeente vertelden over hun acties voor de energietransitie. Deze talkshows is terug te zien via gagoed.nl/talkshows. Daar staan ook de talkshows van de andere Leidse wijken.

Op donderdagavond 23 september, 20:00 wordt het eerste wijkgesprek georganiseerd voor de ProfBurgwijk over de energietransitie, georganiseerd door de gemeente bij de Tuin van de Smid. (Vooraf opgeven via gagoed@leiden.nl). Hier kunt u meedenken, informatie krijgen en vragen stellen.

Ondertussen is de werkgroep Duurzaam Profburgwijk gestart met een groep bewoners die actief wil meedenken over de energietransitie in onze wijk. Iedereen in de wijk die geïnteresseerd is, kan zich aansluiten – graag zelfs. Vanuit deze groep willen we informatie over de energietransitie met de wijk delen, misschien initiatieven ontwikkelen en zo goed mogelijk antwoorden op vragen die er zijn. U kunt zich aanmelden via duurzaamprofburgwijk@gmail.com.

Gegevens

Datum:
23 september
Tijd:
20:00 tot 22:00
Activiteit Categorieën:
, , ,

Locatie

De tuin van de smid
Polderpad 8
Leiden, 2322 LB
+ Google Maps
Telefoon:
071 - 750 1796
Bekijk de site van Locatie