Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Talkshow: Een groene, eerlijke en duurzame stad

24 september - 16:00 tot 20:00

Vijf mensen op een podium in gesprek tijdens een talkshow

Leiden bruist van de duurzame initiatieven opgezet door bewoners, ambtenaren, studenten, ondernemers, onderzoekers, jongeren en anderen. Tijdens Festival 2030 laten we zien hoe zij bijdragen aan een betere, eerlijkere en meer duurzame wereld en het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (de sdg’s).

We sluiten de maand af met een spetterende live talkshow die de oogst van het festival bij elkaar brengt en breed deelt. In een vier uur durend programma gaan buurtbewoners, ondernemers, wetenschappers en andere deelnemers in gesprek met ‘mogelijk makers’ zoals lokale politici. Op basis van de ervaringen van de maand onderzoeken we de vraag: Hoe zorgen we samen voor de transitie naar een meer duurzame buurt, stad en regio waar iedereen aan meedoet en van profiteert?

Programma

16:00 Opening: Duurzame ontwikkeling waar iedereen de vruchten van plukt
17:00 Thema 1: Arm zijn is duur
18:00 Thema 2: Leiden: stad van iedereen
19:00 Thema 3: Klimaat, actie!
19:45 Slot en vooruitblik

De gesprekken wisselen we af met videoverslagen van een tiental activiteiten gedurende de maand en live muziek. Er is (live) verslaglegging van initiatieven in de stad. We leggen de relatie met vergelijkbare initiatieven in andere steden in Zuid Holland (zoals in Delft en Wassenaar) en Nederland (Maastricht, Alkmaar, Noord-Nederland). Zo onderzoeken we ook wat Nederland van Leiden en Leiden van Nederland kan leren. Hierin trekken we op met SDG Nederland.

De talkshow is online te volgen.

Locatie

Online