Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

SDG Challenge Commerciële Economie

30 augustus tot 3 september

De Hogeschool Leiden gezien vanaf de straat

Alle circa 300 tweedejaars studenten van de opleiding Commerciële Economie van de Hogeschool Leiden starten hun nieuwe schooljaar met de SDG Challenge. Deze challenge vindt plaats van 30 augustus tot en met 3 september.

De Hogeschool Leiden wil “sustainable bewuste” studenten opleiden en met deze SDG-Challenge beleven de studenten een week lang duurzame uitdagingen.

Een onderdeel van de challenge is de SDG tour. Tijdens deze tour lopen de studenten langs 25 duurzame punten in de binnenstad van Leiden. Zo ervaren zij wat de Leidenaren op het gebied van duurzaamheid allemaal realiseren.
Bij een volgende challenge gaan de studenten langs bij verschillende ondernemingen en onderzoeken zij hoe deze ondernemingen op de verschillende SDG´s presteren. De ondernemers ontvangen een rapportage van de bevindingen.
De week wordt afgesloten met een challenge om inkopen te doen voor een duurzame studentenmaaltijd van euro 2,50 p.p., deze te bereiden en vervolgens op de Hogeschool met z´n allen feestelijk te consumeren. De smakelijkste maaltijd wordt uiteraard beloond.

Stichting 2030 zal deze week aanwezig zijn en de studenten informeren over de uiteenlopende initiatieven op het gebied van duurzaamheid in Leiden.

Afbeelding: Vysotsky, beschikbaar onder een CC By-SA licentie.

Gegevens

Begin:
30 augustus
Einde:
3 september
Activiteit Categorieën:
, , ,
Activiteit Tags:
, , , ,

Locatie

Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11
Leiden, 2333 CK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie