Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Samen voor Angola (Expositie)

27 augustus - 13:00 tot 17:00

|Terugkerend Activiteit (Bekijk alle)

An event every day that begins at 11:00, repeating until 29 augustus 2021

Workshop keramiek, expositie en veiling bij G12: “Samen voor Angola”

Twaalf kunstenaars startten de nieuwe kunst broedplaats ‘G12’, een open atelier in het kunstencentrum Haagweg4. Als twaalfde deelnemer heeft Iara Francisco Pedro zich aangesloten bij het collectief. Zij schildert en maakt keramiek. G12 heeft de komende periode projecten in aansluiting op de ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Daarbij werkt zij samen met de Stichting 2030. In de maand september komt er in de aanloop naar het KunstRoute weekend veel aandacht voor deze activiteiten.

Op 27 augustus is er een Workshop Keramiek. Het VN doel ‘Uitbannen van Honger’ staat centraal. De kunstenares Iara Francisco Pedro is opgegroeid in Angola. Zij heeft van dichtbij meegemaakt hoe politieke en klimaatveranderingen het leven van gewone mensen beïnvloeden. In deze workshop vertelt zij over haar levensverhaal en het project ‘Samen voor Angola’. Daarna gaan de deelnemers hun eigen beelden creëren met klei, wat samengevoegd een gezamenlijk beeld zal worden. In deze workshop gaat het vooral om het proces en niet om het resultaat of de kwaliteit van de beelden.

Op 27, 28 en 29 augustus exposeren de kunstenaars van G12. Zondagmiddag om 16 uur worden de werken geveild. Naast werk van Iara Francisco is er ook werk van andere leden van het collectief te zien. De deelnemende kunstenaars zijn o.a. Adil Atrushi, Ageeth Rentrop, Bart Mulckhuijse, Corien van der Kler, Frans Willemsen, Hans Wentzel, Iara Francisco Pedro, Mathilde Hijink, Mieke Bakker, Rob van den Boom en Wim Kuin.

De workshop vindt plaats op vrijdag 27 augustus van 9.30-12.30 uur in het lokaal G12 van Haagweg 4. Begeleiders zijn Iara Francisco Pedro (www.franciscopedro.nl) en Mathilde Hijink. Kosten van deelname is €35,-. Opgave voor deelname bij wnjkuin@gmail.com.

De expositie wordt op vrijdag 27 augustus geopend om 13.00 uur in het lokaal G12 door Antonio Frank, Angolees en docent aan de Haagse Hogeschool. Op zaterdag en zondag is het open van 11.00-17.00 uur. Antonio Frank zal als veilingmeester de expositie op zondagmiddag sluiten.

De opbrengst van de workshop en de veiling gaat deels naar de gaarkeukens in Angola in het kader van het project ‘Samen voor Angola’.

 

Gegevens

Datum:
27 augustus
Tijd:
13:00 tot 17:00
Activiteit Categorieën:
, ,
Activiteit Tags:
, , , ,

Locatie

G12 Kunstcollectief
Haagweg 4
Leiden, 2311 AA Nederland
+ Google Maps