Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Open over depressiviteit

13 september tot 3 oktober

Een vrouw kijkt recht in de camera in zwart wit met de tekst Open over depressiviteit er over.

Op 13 september 2021 start op het Bontiuspad in Leiden de buitententoonstelling OPEN over depressiviteit; een urgent project van stichting Open mind, waarmee zij in samenwerking met een grote groep jonge ervaringsdeskundigen, mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar wil makenDe multimediale buitententoonstelling zal tot 4 oktober op het Bontiuspad t/o ingang LUMC te zien zijn.

Een op de vijf jongeren krijgt te maken met depressiviteit. Erover praten is dan vaak een grote stap. Daar willen wij verandering in brengen.

Gemeente Leiden heeft daarom in samenwerking met GGZ Rivierduinen, Lumen Holland Rijnland en LUMC deze reizende multimediale tentoonstelling OPEN over depressiviteit naar Leiden gehaald. Om te laten zien dat je niet alleen staat, dat er hulp beschikbaar is en er plekken in onze regio zijn waar je hierover kan praten. Met elkaar of anoniem. Daarbij willen we omstanders en professionals op weg helpen en adviseren. En iedereen laten weten dat mentale gezondheid onze aandacht verdient!

De tentoonstelling bestaat uit een serie van 30 mooie zwart wit portretten en persoonlijke verhalen van jonge mensen die kampen met depressiviteit en waarin zij vertellen hoe ze hiermee hebben leren omgaan en wat hun omgeving daarin betekent. Roos van Gelderen (bestuursvoorzitter van Lumen Holland Rijnland en oud-wethouder van Leiden) opent de tentoonstelling op 13 september om 14.30 uur. Zij krijgt de fotokrant met alle portretten en verhalen overhandigd door Mirjam Bekker-Stoop, directeur stichting Open mind.

Er zijn twee keer per week ervaringsdeskundigen van Lumen Holland Rijnland en GGZ Rivierduinen aanwezig bij de fototentoonstelling. Je kunt met hen in gesprek gaan op: Maandag 13, 20 en 27 september van 15.00 tot 17.00 uur. En op donderdag 16, 23 en 30 september van 12.00 tot 14.00 uur. Rond de tentoonstelling kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Op maandag 20 september vindt een voorlichtingsavond plaats over depressie in de Vredeskerk. Bekijk hier het volledige programma.

Gegevens

Begin:
13 september
Einde:
3 oktober
Activiteit Categorieën:
,
Activiteit Tags:
, ,
Bekijk de site van Activiteit

Locatie

Bontiuspad
Bontiuspad
Leiden, Nederland
+ Google Maps