Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Kleine beestjes safari Cronesteyn Leiden

19 september - 14:00 tot 15:45

Een groep kinderen kijkt naar kleine beestjes in een paraplu

Op zondag 19 september start om 14.00 uur in Cronesteyn de “Kleine-beestjes-safari”, een spannende speurtocht naar spinnen, insecten en bodemdiertjes. De activiteit wordt georganiseerd door IVN Leidse regio en duurt tot 15.45 uur. Verzamelplaats is De Tuin van de Smid, aan het Polderpad, midden in polderpark Cronesteyn. De doelgroep is kinderen vanaf 6 jaar met hun begeleiders.

Door de corona-situatie en RIVM-richtlijnen vragen we aan de begeleiders om de 1,5 meter afstand tot elkaar in acht te nemen.

Deelname kan alleen na aanmelding via ivncronesteyn@hotmail.com, uiterlijk op vrijdag 17 september, onder vermelding van het aantal deelnemende kinderen. Het maximum aantal aanmeldingen is beperkt!
Stevig schoeisel en kleren die vies mogen worden, zijn aan te raden.

Sommige van de kleine beestjes zijn opvallend aanwezig, zoals libellen op jacht of de kruispinnen in hun vangweb. Maar voor andere soorten moet er goed gezocht worden in de bladeren, in het gras of tussen rottend hout op de bodem. Daarvoor worden bij de speurtocht allerlei gewone én bijzondere veldmaterialen gebruikt. Onder leiding van de gidsen kunnen de deelnemers zelf op zoek gaan naar al die verborgen insecten, spinnen en andere kleine diertjes. De gidsen verduidelijken de verschillen tussen de soorten, hoe ze leven en wat ze eten.

Foto van Ankie Hoogendoorn

Gegevens

Datum:
19 september
Tijd:
14:00 tot 15:45
Activiteit Categorieën:
, ,
Activiteit Tags:
, , ,
Bekijk de site van Activiteit

Locatie

De tuin van de smid
Polderpad 8
Leiden, 2322 LB
+ Google Maps
Telefoon:
071 - 750 1796
Bekijk de site van Locatie