Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Infosessie Billie Cup

20 september - 13:30 tot 15:00

Drie billie cups staan op een rij onder een koffieapparaat

De gemeente Leiden zet zich in voor een duurzame en schone stad. Graag willen wij het gebruik van wegwerpbekers verminderen om zo voor minder afval op straat en in de natuur te zorgen.

Graag verbinden wij uw organisatie doormiddel van een online infosessie met Billie Cup: een nieuw systeem van herbruikbare bekers voor dagelijkse take away van koffie, thee, sapjes of soep. Het is een overkoepelend systeem van bekers die bij alle deelnemende partners verkrijgbaar en inwisselbaar zijn voor 1 euro.

Het afvalvrij systeem werd eerder al ingevoerd in Belgische steden zoals Gent, Antwerpen, Brussel, Mechelen, Brugge en Oostende. In Nederland is de stad en de universiteit van Wageningen ook met Billie Cup gestart.

De infosessie vindt plaats op maandag 20 september om 13:30. De infosessie is bedoeld voor grote kantines maar ook kleine koffiebars zijn welkom om aan te sluiten.

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar w.bertina@leiden.nl om u in te schrijven.

Op vrijdag 24 september kun je een persoonlijke afspraak boeken met de oprichter van Billie Cup: Vanessa Debruyne. Ze komt de hele dag naar Leiden om vragen te beantwoorden. U kunt uw afspraak boeken via een mailtje naar partners@billiecup.be

We hopen op grote interesse, om zo meer te leren over hoe we ons samen kunnen inzetten voor een afvalvrij Leiden.

Gegevens

Datum:
20 september
Tijd:
13:30 tot 15:00
Activiteit Categorieën:
,
Activiteit Tags:
, , ,

Locatie

Online