Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

De Vliet Clean SUP 2021

24 augustus tot 27 augustus

Campagnebeeld Vliet Clean SUP met een groep jongeren op SUP boards in het water

In de laatste week van de zomervakantie gaan tientallen jeugdleden van 10-15 jaar van verschillende waterscoutingverenigingen in Zuid Holland al suppend zwerfafval opruimen uit de Vliet. De Vliet Clean SUP start op dinsdag 24 augustus in Leiden. De eerste etappe gaat van het centrum van Leiden naar recreatiegebied Vlietland. Plastic soep surfer Merijn Tinga zal als special guest meehelpen. De jongeren worden begeleid door ervaren instructeurs van SUPBinckies, begeleiders van waterscoutingverenigingen in bootjes en een opvallende gele boot in de vorm van een klomp. Dit is de mascotte van het WK Zeilen in Den Haag in 2022 en 2023.

Op 24 augustus worden ook SUP vakantieactiviteiten voor kinderen in leeftijd van 8 tot 12 jaar georganiseerd die in het teken staan van watersport en plastic soep. Deze activiteiten worden aangeboden i.s.m. welzijnsorganisatie SOL om zo een brede groep kinderen te bereiken. Kinderen maken op ontdekkende en sportieve wijze kennis met het belang van schoon water en wat je praktisch kunt doen om plastic soep bij de bron aan te pakken. Ze gaan bijvoorbeeld afval suppen in de wijk, waterproefjes doen en van gerecycled plastic nieuwe producten maken.

Op 25 augustus is de tweede etappe van Vlietland naar Voorburg. De derde etappe op 26 augustus gaat van Voorburg naar Den Haag. Op 27 augustus gaat de laatste etappe van Den Haag naar het Delft, de finish.

Gegevens

Begin:
24 augustus
Einde:
27 augustus
Activiteit Categorieën:
,
Activiteit Tags:
, , ,
Bekijk de site van Activiteit

Locatie

Diverse locaties
Leiden, Nederland + Google Maps